PROMOCIJA DELTA PLANET

U nedelju 19.06.2022. godine Badminton savez BiH je u Banja Luci organizovao promociju takmičarskog badmintona u prostoru Delata Planeta, najvećeg  šoping mola u Bosni i Hercegovini.

Ova prezentacija pod nazivom „Dan badmintona u Delta Planetu“ je organizovana uz veliku podršku uprave Delta Planeta, a za realizaciju promocije su bili zaduženi članovi Badminton kluba Banja Luka.

U periodu od 12 – 18 časova svi posjetioci Delta Planeta su imali priliku da se upoznaju sa takmičarskim badmintonom, mnogi od njih su prvi put imali priliku da vide igrače badmintona na djelu i na taj način da dožive sve prednosti ovog sjajnog sporta.

Demonstraciju badmintona su vršili članovi BK Banja Luka različitih starosnih kategorija, od najmlađih pa sve do seniorskog pogona.

U promociji su učestvovali i banjalučki badminton rekreativci i svi zajedno su pokazali ono što je najvažnije, a to je da je badminton je sport kojim se mogu baviti svi bez obira na spol, starosnu dob ili fizičku konstituciju.

U to su se mogli uvjeriti svi oni koji su posmatrali dešavanja na terenu, a posebno oni koji su sami pokušali igrati badminton.

Sve koji su organizovali promociju posebno je obradovao interes najmlađih posjetilaca Delta Planeta i njehova želja da uzmu reket u ruke i pokušaju kontrolisati nestašnu badminton „lopticu“.

U veseloj i radnoj atmosferi prošlo je 6 sati igranja badmintona u prostoru najvećeg šoping mola u BiH.

Pozitivna posljedica ovog događaja će sigurno biti veći broj novih zaljubljenika badmintona.

Naravno najviše se veselimo budućim badmintonašima najmlađeg uzrasta, tu sigurno ima dosta „materijala“ za sjajne igrače badmintona koji će nas u budućnosti obradovati i rezultatskim uspjesima na badminton takmičenjima kojih ima zaista mnogo.

BS BiH u ime svih svojih članova izražava zahvalnost Delta Planetu za pružnje podrške u promociji ovog lijepog sporta.

I naravno, i ovaj put dugujemo zahvalnost stalnom prijatelju i partneru BSBiH, banjalučkoj kompaniji „Tenzo“d.o.o. koja je uvijek tu kada to badmintonašima zatreba!