U Banja Luci, ugostili smo Petera Tarcalu

U ponedeljak 13.09.2021. godine smo imali čast u Banja Luci ugostiti prvog čovjeka evropskog badmintona, predsednika BEC gospodina Petera Tarcalu.

U srdačnom i konstruktivnom razgovoru generalni sekretar BSBiH Mirela Popović Šaroch i ostali članovi našeg tima su informisali predsednika Tarcalu o stanju našem savezu, trenutnim aktivnostima i uslovima u kojima savez djeluje.

Predsjednik Tarcala je pažljivo saslušao informacije, obećao podršku BEC našim daljnjim nastojanjima na promociji i razvoju badmintona u BiH  i ta je podrška i formalno potvrđena potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između BSBiH i BEC koji je u ime BSBiH potpisala generalni sekretar Mirela Popović Šaroch, a u ime BEC predsjednik Peter Tarcala.

Svoju jednodnevnu posjetu godpodin Tarcala je iskoristio i da se upozna sa Banja Lukom, a prijatan i,sigurni smo, i vrlo važan dan za BSBiH završen je zajedničkom večerom predsjednika BEC i predstvnika BSBiH u jednom od banjalučkih restorana.

BSBiH se zahvaljuje predsjedniku Tarcali što je u svom zgusnutom rasporedu našao vremena da nas posjeti, iskreno se nadajući da će ovakvih posjeta biti i u budućnosti i da će one biti od velikog značaja za rast našeg lijepog sporta na terotoriji cijele zemlje.