YONEX ALL ENGLAND OPEN BADMINTON CHAMPIONSHIPS 2021

U Birmingemu je u nedelju 21.03.2021. godine završeno 113. izdanje YONEX ALL ENGLAND OPEN BADMINTON CHAMPIONSHIPS 2021, najstarijeg badminton turnira koji je ove godine ponudio nagradni fond u iznosu od 850 hiljada dolara.

Na turniru su nastupili igrači iz 28 zemalja koji su se ogledali u muškom i ženskom singlu i dublu te mješovitim parovima.

U odsustvu kineskih predstavnika, predstavnici Japana su pokupili većinu odličja, među njima je svakako najzadovoljniji Yuta Watanabe koji je sa svojim partnerima u muškom i mješovitom dublu došao do vrha, a prvo mjesto im je u muškom singlu uskratio izuzetno talentovani predstavnik Malezije LEE Zii Jia koji je u odličnom meču savladao Viktora Axelsena iz Danske.

Prva dva gema su bila posebno napeta i izjednačena, prvi je dobio predstavnik Malezije rezultatom 30:29, a drugi je dobio predstavnik Danske 22:20.

U trećem je dominirao malezijac koji je najavio dolazak nove velike zvijezde iz Malezije koja je svijetu badmintona dala velikog šampiona Lee Chong Wei-a.

Organizovan u vrijeme pandemije turnir se odvijao bez prisustva publike, što je zaista velika šteta jer je prikazani badminton bio na vrhunskom nivou. Japanski badminton je sve dominantniji i očigledno je da su se fokusirali na osvajanje najsjajnijih odličja na OI u Tokiju. Njihova varijanta ove sjajne igre je eksplozivna i atraktivna tako da sa pravom plijene pažnju i imaju visoka očekivanja na svim takmičenjima u kojima uzmu učešće.

 

Rezultati

Muški singl

Lee Z. J. (Mys) – Axelsen V. (Den) 2:1

Ženski sing

Chochuwong Po. (Tha) – Okuhara N. (Jpn) 0:2

Muški dubl

Kamura T./Sonoda K. – Endo H./Watanabe Y. 1:2

Ženski dubl

Fukushima Y./Hirota S. – Matsumoto M./Nagahara W. 0:2

Mješoviti dubl

Kaneko Y./Matsutomo M. – Watanabe Y./Higashino A. 0:2